Written by: Geen categorie DIGITALISERING COALITIE NIEUWS

STIMULERINGS-REGELING eHEALTH AANGEPAST

De Stimuleringsregeling Ehealth is aangepast! Voor zorgaanbieders in Utrecht de kans om aan de slag te gaan met ehealth. Belangrijkste wijziging is PreSET: EUR 20K subsidie om een gedragen visie op eHealth toepassing en een activiteitenplan voor realisatie op te stellen. In te dienen door een zorgaanbieder. PreSET aanvraag betekent indienen van i) activiteitenplan (ongeveer 2 pagina’s), ii) eventuele offerte voor externe ondersteuning en iii) aanvrager vult de-minimis verklaring online in.

Wat betekent dit?

Er komt dus een extra subsidie als optionele voorfase van de SET (van maximaal €20.000) beschikbaar voor het vormen van een afgestemde visie op het gebruik van e-health en een doorvertaling hiervan in een concreet activiteitenplan. Dit helpt partijen om als vervolgstap tot een aanvraag voor de SET te komen. De doorvertaling van deze visie naar een concreet activiteitenplan kan namelijk gebruikt worden voor het doen van een SET aanvraag;
Voor kleine zorgaanbieders wordt het gemakkelijker om een SET aanvraag te doen: het minimale subsidiebedrag gaat omlaag van 125.000 naar 50.000 euro;
Aanvragers krijgen meer ruimte om professionals en cliënten op te leiden. De boven- en ondergrens voor opleidingskosten worden losgelaten;

Meer weten? Neem contact op met Harry Wildeboer.

Last modified: 18 februari 2020