Written by: News

HEALTH HUB UTRECHT KIJKT SAMEN MET ONTWERPERS NAAR INNOVATIE KRACHT VAN DE REGIO TIJDENS DUTCH DESIGN WEEK 2019

Wat hebben Wenen, Modena, Lubljana, Utrecht en Barcelona met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal ‘flagship cities’ van het Healthy City Network van de wereld gezondheidsorganisatie WHO. En hebben dus een commitment afgegeven om gezond stedelijk leven een prioriteit te maken en gezondheid en welzijn van hun burgers centraal te stellen.Maar wat betekent dat eigenlijk? Hoe verhoudt zich dat tot ruimtelijke ordening of economische groei? In hoeverre kan je als stad zelf je beleid bepalen en gaat het eigenlijk niet veel meer om de regio als geheel? Hoe krijg je alle wijken mee in je ambitie? Want van die verschillen moeten we nu echt wel af.

Over die vragen bogen beleidsmakers, zorgprofessionals, onderzoekers en natuurlijk ontwerpers zich tijdens Health Hub Utrecht bijeenkomst op de Dutch Design Week 2019. Na een inleiding van Miriam Weber, senior beleidsadviseur ‘gezond stedelijk leven’ van de gemeente Utrecht en voor deze stad lid van WHO European Healthy Cities Network, werden allerlei uitgangspunten besproken, waarvan een aantal volgens het ‘Ranking The Principles’ model uiteindelijk werden geprioriteerd.

Het ‘Let’s design a future health region’ event was een onderdeel van het C*RE THE SYSTEM programma, dat door U CREATE, Alles is gezondheid, Health Hub Utrecht, Creatieve Coalitie voor Gezondheid en Dutch Design Foundation tijdens de gehele Dutch Design Week werd georganiseerd.

 

Last modified: 29 oktober 2019