Written by: News

MARGRIET SCHNEIDER EN VICTOR EVERHARDT LEIDEN INSPIRATIEREIS NAAR ‘WORLD HEALTH CITY’ WENEN

Vertegenwoordigers van Health Hub Utrecht partners en sympathiserende organisaties hebben afgelopen jaren inspiratiereizen gemaakt om te ervaren hoe innovatie rondom gezondheid en geluk in het buitenland wordt aangepakt. In oktober 2017 was Manchester het reisdoel en in oktober 2018 was dat Helsinki. In Manchester bleek vooral de combinatie tussen het zorg en het sociale domein waardevolle inspiratie te zijn, waar in Helsinki meer de nadruk lag op digitalisering en startups.

Dit jaar gaat onder leiding van Margriet Schneider, voorzitter Raad van bestuur UMCU en Victor Everhardt, loco-burgemeester en wethouder gezondheidszorg gemeente Utrecht, Health Hub Utrecht naar Wenen van 26 tot en met 28 september.

EUROPEAN HEALTHY CITIES NETWORK

Naast het belang om als partners van de Health Hub met elkaar terug te kijken en weer de volgende stappen voor te bereiden, is deze reisbestemming ook dit jaar een bewuste keus.  Wenen is namelijk een belangrijke partner in het WHO European Healthy Cities Network, waar ook Utrecht in participeert. Utrecht als stad kan van Wenen leren voor wat betreft bijvoorbeeld leefbaarheid; De Mercer Quality of Living Ranking voor steden wereldwijd heeft Wenen al tien jaar op rij uitgeroepen heeft tot nummer 1. Daarnaast zoekt Wenen ook naar manieren om de regionale focus te versterken. Uitwisseling daarop kan beide regio’s versterken.

PROGRAMMA

Na aankomst op donderdagavond is er gelegenheid om verder kennis te maken. Vrijdag is een inhoudelijk programma georganiseerd langs de lijnen van de drie coalities –preventie, digitalisering, arbeidsmarkt. En zal er een kennismaking zijn met de Health Hub Vienna. Zaterdag zal het ambitieniveau van de Health Hub het onderwerp van gesprek zijn.  

Last modified: 11 september 2019